sâmbătă, 3 octombrie 2009

Pleaca!

Nu stiu altii cum sunt, dar pe mine ma incearca atat de multe sentimente in ultimul timp, incat ajung sa imi doresc ca Steaua sa piarda din ce in ce mai multe meciuri. Sa rateze din ce in ce mai multe obiective. Sa-l faca pe cel al carui nume nu merita rostit sa imbatraneasca la un meci cat pentru 20 de ani.
E trist si al naiba de frustrant. E dezolant mediul in care eu, ca infocat suporter stelist, traiesc in ultimul timp.
Umilintele se tin scai de ceea ce inseamna echipa pe care milioane de romani o iubesc.
Unii vor spune ca exagerez. Nu-i panica. M-am obisnuit cu fraze de genul “Nu-ti dau aia de mancare” sau “Aia castiga bani si tu suferi ca proasta”. Dar e usor sa vorbesti cand nu traiesti. Iar ceea ce spun eu acum nu pot simti cei care tin cu Steaua, ci cei care simt Steaua.
Steaua e mai mult decat o simpla echipa de fotbal. Mai mult decat cea mai titrata echipa din fotbalul romanesc si cea mai iubita. E o stare de spirit. Incepe sa faca parte din tine si niciodata nu o vei putea inlatura.
Steaua nu este echipa celui al carui nume nu merita rostit si nici a lui Banel, Ghionea sau Petre Marin. Steaua e echipa unei natiuni.
Dar unii nu inteleg acest lucru. Unii cred ca banii pot cumpara orice. Dar uita ca in viata sunt lucruri care nu pot fi cumparate. Respectul, admiratia sunt substantive mult prea sus puse fata de numele tau, patronule, finantatorule, “oierule”.

Recunosc, am facut mult timp parte din categoria celor care spuneau ca tu esti un rau necesar pentru Steaua. Prostii! Abia acum mi-am dat seama cat de (nenecesar) esti tu pentru noi.
Ai bagat bani. Asa, si? Ai readus Steaua in UCL. Asa, si?

Crezi ca, vreodata, performantele acestea ne vor face sa uitam modul in care ne-ai umilit simbolurile? Lacrimile lui Hagi dupa ce l-ai fortat sa demisioneze? Capul aplecat al lui Lacatus dupa perioada petrecuta in Ghencea? Jignirile aduse fotbalistilor carora le mai este frica sa intre in teren datorita tie? Crezi ca vom uita modul in care arunci vorbe grele inspre noi, suporterii care iubim Steaua de mii de ori mai mult decat iti iubesti tu familia?

Iti bati joc. De Steaua, de noi, de tot ceea ce inseamna o istorie mareata si de invidiat.
Dar ma bucur. Stii de ce? Pentru ca a iesit la iveala omul care te-a umilit si el la randul lui pe tine. L-ai demis. Asa, si? A demonstrat ca are coloana vertebrala. Ne-a demonstrat ca e om. Pe cand tu, tu ce ai demonstrat? Ca nu haina face pe om. .

Intelegi ce vreau sa spun.
Da, sunt o hahalera. Una din milioanele de hahalere care te vor AFARA DIN GHENCEA !

Niciun comentariu: