sâmbătă, 24 octombrie 2009

Stare de asediu în Ghencea! Unde e războiul?

Drumul Taberei şi Ghencea au devenit zone aflate sub o veritabilă stare de necesitate. Consumate sub diverse motivaţii, dar având în mod vădit la bază ideea de a proteja un singur om, Gigi Becali, restricţiile impuse s-au depărtat mult de ceea ce vezi de regulă la intrarea pe un stadion cu ocazia unui meci de fotbal. Dar sunt foarte apropiate de cele impuse într-o revoluţie.

NU UMBLA ÎN GRUPURI MAI MARI DE DOUĂ PERSOANE!

Două ore până la partida Stelei cu Fenerbahce. Prin faţa stadionului mărşăluiesc jandarmi foarte atenţi la orice grup de suporteri. Mai mult, toţi cei care veneau în gașcă la stadion erau chestionaţi cu privire la ce au de gând să facă şi de ce sunt în acel grup.

NU STAŢIONA ÎN ZONELE "STRATEGICE"!

O ultimă ţigară fumată înainte de primul gard de lângă stadion nu a fost posibilă. A sta pur şi simplu pe Bulevardul Ghencea a fost interzis înaintea meciului cu Fenerbahce, pentru că imediat ai fi fost interpelat cu un "Circulaţi! Circulaţi!"

BULETINUL LA VEDERE

Oricât de bizar ar părea, am ajuns în situaţia de a intra pe stadion având, alături de bilet sau acreditare, actul de identitate. Niciun alt fel de act cu poză nu a fost admis, fie el legitimaţie de serviciu sau permis de conducere, decât cartea de identitate! Studiată de către oamenii de ordine cu atenţie, privind comparativ fotografia şi chipul celui din faţă de mai multe ori şi începând un adevărat interogatoriu dacă exista dubiul că poza nu e conformă cu originalul.

NU AI VOIE CU BRELOC!

De joi este cert că doar Gigi Becali poate purta breloc în Ghencea! Dacă până acum la controlul corporal obișnuit trebuia să abandonezi doar sticlele de plastic sau brichetele, de data aceasta, sub explicaţia "obiect contondent", la poartă trebuia să rămână până şi brelocul de la chei sau, în unele cazuri, chiar cheile. Fie că era vorba de un suvenir, un obiect cu valoare sentimentală sau de poza plastifiată a fiicei!

Dacă Gigi Becali e în spatele acestor interdicţii fără precedent, ele nu au avut rezultatul scontat. Fanii, aşa puţini câţi au fost, s-au manifestat din nou împotriva patronului, iar în Peluza Nord a apărut la un moment dat un drapel al României cu un decupaj în locul în care altădată stătea emblema comunistă.

Niciun consumator nu e nevoit să plătească pentru un serviciu de care nu se poate folosi
Meglena Kuneva, membru Comisia Europeană pentru Protecția Consumatorului

Steaua - Fener a avut gradul ridicat de risc
Christian Ciocan, purtător de cuvânt Poliţie



Fanii lui Marseille au învins Liga profesionistă franceză
Partida cu Rapid va fi a treia din acest sezon al Ligii I pe care Steaua este obligată să o dispute cu porţile închise, obligată de deciziile Ligii Profesioniste de Fotbal. Un caz similar s-a întâmplat în Franţa, unde lui Olympique Marseille i s-a suspendat terenul pentru o etapă. Suporterii abonaţi au făcut plângere împotriva Ligii şi au cerut daune în valoare de 36.313 euro. Au câştigat, dar le vor fi înapoiaţi doar 5.000 de euro, plus încă 1.000 cheltuieli de judecată.

Niciun comentariu: