vineri, 16 octombrie 2009

Mihai Gainusa - unul dintre noi

Asociatia Independenta a Suporterilor Stelisti numara incepand de ieri un nou membru onorific: Mihai Gainusa! Gainusa, un notoriu suporter al Stelei, care recent a debutat cu o rubrica intr-un cotidian de sport, s-a intalnit cu un grup numeros de membri AISS, precum si membri ai peluzelor steliste (in jur de 35 de oameni). Acestia i-au daruit "Carcotasului" legitimatia de membru AISS, o diploma precum si un tricou din seria celor special create pentru Marsul din 6 iunie, "62 - Ne vrem clubul inapoi". La randul sau, Gainusa le-a oferit suporterilor un loc in emisiunea Cronica Carcotasilor din 14 octombrie.

Motivele pentru care Gainusa ni se alatura par mai mult decat evidente. In primul rand, este stelist. In al doilea rand, de ani de zile el, impreuna cu Serban Huidu, sunt unii dintre rarii oameni de televiziune care il descriu pe Gigi Becali in culorile care i se potrivesc. Care arata ce specimen cu apucaturi de grota se ascunde in spatele pozei de crestin, generos si simpatic afisata de oier. De altfel, aceasta proba de curaj n-a trecut neobservata: cei doi carcotasi au fost printre primii oponenti ai ciobanului care au primit o "replica" de la acesta, respectiv un pahar cu vin in fata in urma cu multi ani de zile. Gainusa face parte, prin urmare, dintr-un cerc din ce in ce mai larg de oameni pe care oierul ajuns patron de club si-a permis sa-i agreseze.

Nu in ultimul rand, Gainusa este un tip de bun simt. Stilul sau calm, detasat, dar care pune punctul pe i si nu incurca raul cu binele in ce priveste Steaua (si din acest punct de vedere, articolele sale din Prosport sunt o mostra de limbaj civilizat, dar ferm) - toate acestea l-au recomandat pe deplin pentru a se alatura AISS. In primul rand pentru noi, probabil ca si pentru el, acum mai mult ca niciodata e nevoie ca lumea sa vada cum arata adevaratii suporteri ai Stelei. Sa vada ca frontul anti-Becali este mult mai mare decat cele cateva "zeci" sau "sute" de "golani" care scandeaza pe stadion. Trebuie sa vada cine se ascunde in spatele celebrelor epitete "drogat, huligan, vagabond, alcoolist", cine a fost in stare din Norvegia in Canada si din California in Spania sa strige intr-un glas: Becali, pleaca din Ghencea!

Bine-ai venit in randurile noastre, Gainusa! Sa speram ca, la aniversarea unui an de cand esti membru AISS, Steaua va fi pe maini mai curate si mai bune, iar Gigi Becali va ramane doar o amintire urata in mintile incercatilor suporteri stelisti.

Asociatia Independenta a Suporterilor Stelisti

Niciun comentariu: